Принтирай Поръчай

ДЕН 1: София - Коломбо
Среща на летище София и полет за Коломбо /през Истанбул/.

ДЕН 2: Коломбо - Пинавала - Дамбула
Пристигаме на летището в Коломбо рано сутринта.
Тръгваме към Пинавала, където ще посетим най-големия приют за слонове в света. Създаден през 1975 година като приют за изоставени и ранени слончета, днес приюта е като едно голямо семейство, а броят на слоновете надвишава 40. Това преживяване не може да бъде пропуснато! Най-подходящото време за посещение са часовете, когато слоновете се хранят или се къпят в близката река Време за обяд.
Можем да яздим и къпем слонове /при желание и срещу допълнително заплащане/.
Следобед ни предстои вълнуващо джип-сафари в Национален парк Минерия.
Настаняване, вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 3: Дамбула - Сигирия - Матале - Канди
Закуска. Тръгваме към Сигирия, за да покорим една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка - Лъвската скала. Името идва от двете масивни лапи, които ограждат Лъвската порта и стълбището. Някога стълбите са водели през отворената уста на главата на лъв, който е лежал свит между лапите. Често я наричат "осмото чудо на света". През V в. крал Касияпа построява на върха на скалата, дворец, който и до днес се смята за уникално инженерно творение. Към върха ни повеждат 1200 стъпала, които минават покрай Огледалната стена и Залата със скалните рисунки на полуголи жени. Смята се, че изключителните портрети са на наложниците на краля.

След това се отправяме към пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като Златният храм. Удивителен храмов комплекс от 5 скални храма, датиращи от I-ви в.пр.Н.е. В основата на хълма ще ни посрещне найголямото седнало позлатено изображение на Буда /Buddha/ в региона ...а стръмна пътека, в компанията на дружелюбни маймуни, ще ни отведе до издълбаните в скалите храмове. В тях ще намерим 153 статуи, които включват 3 статуи на крале, 4 – на други божества, а останалите на Буда. Стените и таваните на пещерите са богато декорирани с рисунки и изображения, а позлатата им е довела до наименованието им – Ран Гири /Rangiri/, в превод Златната скала.

Време за обяд. Следва посещение на градина за подправки в Матале.  Ще разберем защо наричат Шри Ланка Островът на подправките. Именно с подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Ще се запознаем с огромното разнообразие от ароматни растения и как точно се отглеждат. Ще ни радват и демонстрации на това, как да използваме подправките в кулинарията и медицината. Интересно и неочаквано любопитно.

Пристигаме в Канди - древната кралската столица на Шри Ланка и свещенно място за всички будисти. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колонизатора. В миналото името Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред нас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора на митичния град. Привечер ще посетим фолклорно шоу. Истинска радост са традиционните шриланкийски танци, както и ходенето по жарава, напомнящо нашите нестинарските танци.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 4: Канди
Закуска.
Канди - вторият по големина град на Шри Ланка, е известен преди всичко със своята удивителна реликва – Свещеният зъб на Буда, която е време да посетим. Той се съхранява в храма Шри Далада Малигава /Sri Dalada Maligawa/, който е най-святото място за будисти от цял свят. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над цялата страна. Следва да посетим и Музея на скъпоценните камъни, където ще разберем как се добиват и обработват, а може и да си купим..
Време е за най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя. Градината разполага с над 4000 вида растения, богата колекция от орхидеи и множество засадени от световноизвестни личности дървета. Тук може да видите желязното дърво, посадено от руския цар Николай II.
Следобяд ще разгледаме Канди, a с тук-тук ще посетим и наблюдателната площадка, от която се открива панорамна гледка към приказни езеера, гори, хълмове и къщи. Ще имаме великолепна гледка и към свещения храм на реликвата на зъба.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 5: Канди - Нувара Елия
Закуска.
Днес ще посетим голяма фабрика за дрехи на ишлеме. Ще имаме време да пазаруваме стоки от световни марки на добри цени. Както знаете, Шри Ланка е една от най-големите производители на дрехи и обувки за световния пазар.
Тръгваме към Нувара Елия. По пътя ще посетим кулата Амбулувава. Тя е разположена на върха на планината и е висока 48 м.
Качването до върха на кулата е възможно само при подходящи метеорологични условия и липса на вятър. Макар и една от големите забележителност в Шри Ланка и любимо място за всички аватюристи, качването на кулата е решение, което всеки взима на място. Тези, които нямат страх от високо, и успеят да се изкачат до върха, ще бъдат възнаградени със спираща дъха 360° гледка, която ще помнят завинаги!
/Всеки, който няма да се качва на кулата, ще бъде в нейното подножие, където има наблюдателна площадка към местните долини и наистина е много красиво!/ Продължаваме към Нувара Елия. По пътя ще открием и красотата на водопада Рамбода. Висок 109 метра, това е единадесетият най-висок водопад в Шри Ланка.
Ще посетим и чаена плантация, където се добива считаният за най-добър чай в света. Ще чуем как местните го отглеждат и произвеждат.
Пристигаме в Нувара Елия.
Настаняваме се, вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 6: Нувара Елия - Бентота
Закуска.
Ще разгледаме Нувара Елия, наричан е още "Малката Англия", заради островърхите покриви на сградите и англиканската си църква. Ще видим емблематичната за града поща, датираща от времето на британската колонизация.
Днес е може би най-вълнуващият ден. Качваме се на влак и тръгваме на 3-часово приключение до град Ела. Правилно сте прочели - качваме се на влак. Спиращите дъха гледки на тучни зелени хълмове, девствени долини, великолепни водопади, като пощенска картичка градове, множество тунели и гъсти джунгли.
А най-хубавото сме го запазили за накрая - удивителният мост с девет арки. От влака ще се насладим на великолепието му. Това наистина е грандиозно и определено най-красивото пътуване с влак в Шри Ланка.

Качваме се на автобуса и продължаваме към Бентота - курортно градче на брега на Индийския океан, разположено в южната част на острова.
Пристигане в Бентота и настаняване в хотела.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 7: Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 8: Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане/ възможност за посещение на форта в Гале - построен от португалците през 1584 г. и най-голямата останала крепост в Азия, построена от европейски окупатори. На връщане към хотела ще спрем за снимки с емблематичните за Шри Ланка рибари, кацнали на техните типични пилони. Следобед свободно време за плаж и почивка.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 9: Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане/ възможност за разходка в океана и наблюдение на китове.
На връщане към хотела ще спрем за снимки с емблематичните за Шри Ланка рибари, кацнали на техните типични пилони.
Следобед свободно време за плаж и почивка.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 10: Бентота
Закуска.
Първата ни приключение за днес е круиз по река Madu и многото островчета по нея. Ще слезем на един от тях, за да видим как се отглежда и произвежда канелата. Шри Ланка е най-големият износител на канела. Именно 80% от канелата по света идва от този малък остров. Страхотно, нали?!
Следващата ни спирка е фермата за костенурки. Те са много, много стари. А снимките с тя стават наистина чудесни.
Ще завършим с посещение на традиционна фабрика за производство на маски.
Следобед свободно време за плаж и почивка.
Вечеря и нощувка в Бентота.

ДЕН 11: Бентота - Коломбо
Закуска. Към обяд се отправяме към Коломбо, за да направим панорамна обиколка на града.
Настаняване и време за почивка.
Вечеря в ресторант на брега на океана /срещу допълнително заплащане/.
Нощувка в Коломбо.

ДЕН 11: Коломбо - София
Ранен трансфер до летище Коломбо за полет до София /през Истанбул/.
Пристигане на летище София вечерта.

Дата

Цена на възрастен в двойна стая

Цена на възрастен в единична стая


10.10.2024 - 21.10.2024

1 980 евро

2 480 евро


27.10.2024 - 07.11.2024

1 980 евро

2 480 евро


30.10.2024 - 10.11.2024

1 980 евро

2 480 евро


15.11.2024 - 26.11.2024

1 980 евро

2 480 евро


 

ХОТЕЛИ:

 • Настаняване в Дамбула в Sigiriana Resort By Thilanka 4* или подобен на база закуска и вечеря
 • Настаняване в Канди в Thilanka Hotel, Kandy 4* или подобен на база закуска и вечеря
 • Настаняване в Нувара Елия в Araliya Hills 4* или подобен на база закуска и вечеря
 • Настаняване в Бентота в Ekho Surf Beach Resort 4* или подобен на база закуска и вечеря
 • Настаняване в Коломбо в Granbell Hotel Colombo 4* или подобен

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Коломбо - София /с прекачване/, с вкл. 23 кг чекиран багаж и 8 кг ръчен багаж
 • Летищни такси
 • 1 нощувка в Дамбула в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 2 нощувки в Канди в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Нувара Елия в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 5 нощувки в Бентота в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Коломбо в хотел 4*
 • Тричасово приключение с влак от Нувара Елия до Ела
 • Пинавала - посещение на най-големия приют за слонове в света
 • Джип сафари в Национален парк Минерия
 • Посещение на Златния храм в Дамбула
 • Посещение на Лъвската скала
 • Кралската ботаническа градина в Пераденя
 • Градина за подправки в Матале
 • Чаена плантация
 • Музей за скъпоценни камъни
 • Традиционно фолклорно шоу
 • Свещеният зъб на Буда - храм Шри Далада Малигава
 • Речен круиз по река Маду и ферма за костенурки
 • Транспорт и всички трансфери с климатизиран минибус / автобус по описаната програма
 • Водач на български език
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата
 • Здравна застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро

В цената не са включени:

 • Доплащане за изготвяне на документи за виза и Arrival card за Шри Ланка - 130 лева
 • Входни билети за обекти, неупоменати в програмата
 • Посещение на Фортът Гале Форт - 25 евро на човек
 • Разходка в океана за наблюдение на китове – 85 евро на човек
 • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден /заплащат се на място/
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Oтмяна на пътуване"

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

 • Фортът Гале - 25 евро на човек
 • Наблюдение на китове - 85 евро на човек
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна.
 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.
 • Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват и заплащат в България.
 • Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата.
 • Местна валута - Шриланкийска рупия
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването
 • Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка. Предварително се прави регистрирация в електронна система за пътуване /туроператорът оказва съдействие/. Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес и телефон.
 • Такса за издаване на виза: 130 лв.
 • Електрическите контакти в хотелите в Шри Ланка са АНГЛИЙСКИ СТАНДАРТ - нужен е адаптер с три входа!
 • За някои дати групите заминават от България без придружител и биват посрещнати от наш водач в Шри Ланка.
 • В случай, че Потребителят прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa

Поръчай
 • София-Дубай-София
 • 7 дни / 6 нощувки
 • 26.10 до 30.11.25
 • от 1790 лева
ДУБАЙ – ЗЛАТЕН БЛЯСЪК И ПУСТИННО ОЧАРОВАНИЕ
от 1790 лева
 • София – Дубай - Коломбо – Пинавела – Дамбула - Сигирия – Полонаруа – Дамбула – Канди – Пинавела – Б
 • 10 дни/ 7 нощувки
 • 10.11.2024
 • от 3690.00 лв.
Самолетна екскурзия до Шри Ланка
от 3690.00 лв.
 • дати 16/06, 14/07 и 01/09 – трансфер от Бургас
 • 8 дни / 7 нощувки
 • 16/06, 14/07, 01/09
 • 0т 1060 лева
Почивка Дуръс Албания, ALL INCLUSIVE в хотел PREMIUM SUNRISE 5*
0т 1060 лева