Принтирай Поръчай

ДЕН 1: София - Делхи
Среща на летище София и полет до Делхи.

ДЕН 2: Делхи
Добре дошли в Индия! Трансфер и ранно настаняване в хотела. Закуска и време за кратка почивка. Полудневната ни обиколка ще започне с посещение на величествената гробница на моголският император Хумаюн. Мавзолеят е предшественик на построения 70 години по-късно Тадж Махал, с когото често е сравняван. Продължаваме към новия град на града /New Delhi/, изграден по дизайн на Сър Едуард Лутенс, който е отражение на оставеното британско наследство. Преминаваме покрай Вратата на Индия /India Gate/ - мемориалната арка издигната в чест на 90 000 индийски и британски войници, загинали по време на Първата световна война и войната в Афганистан. Ще разгледаме /отвън, забранено е спирането/ Парламента, сградите на Секретариата и президентският дворец Ращрапати Бхаван - бивш дворец на британският вицекрал и най-голямата резиденция на държавен глава в света, строена в продължение на 17 години. Посещение и разглеждане на Кутуб Минар /ЮНЕСКО/ - прекрасен образец на хинду-ислямската архитектура, построен върху 27 индуистки и джайнистки храма. Тук е и най-високото минаре в света 73 м., архитектурен шедьовър от 13 век, с диаметър в основата 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изречения от Корана - свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на персийския свят.
Вечеря и нощувка. ДЕН 3: Делхи - Джайпур
Закуска. Днес ще имаме туристическа обиколка на стария град Делхи /Old Delhi/. Ще преминем покрай Червената крепост /Red Fort/ - основната резиденция на императорите на моголската династия в продължение на почти 200 години. Другото име на масивният форт е "Сърцето на Индия".
Ще минем покрай мемориала Радж Гат, посветен на Махатма Ганди. Ще се разходим по Чанди Чоук /Chandni Chowk/ - някога бил имперски булевард на моголските кралски особи, който днес е най-оживената търговска зона на града. Ще се качим на рикша и ще се разходим по малките улички на Чанди Чоук, за да усетим духа и атмосферата на ориенталски базар. Ще минем покрай джамията Джама Масджид - една от най-притегателните религиозни постройки в целия свят. Величествените минарета, огромният ѝ вход и масивните куполи предизвикват едновременно възхищение,  благоговение и дори необясним страх пред величието ѝ. Отпътуваме към Джайпур.
Настаняване в хотел.
По желание, традиционна вечеря с танцово шоу в Раджастан /срещу допълнително заплащане - 70 евро на човек/.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 4: Джайпур
Закуска. Започваме деня с посещение на древната столица Амбър, където ще разгледаме грандиозния Амбър Форт. Амбър е класически, романтичен дворец-крепост. Грапавите, разрушени от времето стени на форта може и да не изглеждат красиви отвън, но вътрешността е истински рай. Миниатюрите, изрисувани по стените, изобразяват ловни и военни сцени, а също и фестивали. В мазилката са вградени скъпоценни камъни и огледала. Основна атракция в Амбър е разходката със слон по целия път до входа на форта /ще се качим при наличността на слонове/. Това пътешествие на облечени в камуфлаж слонове със сигурност ще обогати спомените ви с кралския начин на живот на махараджите.  Наистина незабравимо преживяване. Вътре във форта ще посетим Джаг Мандир, където се намира  прочутата стая Шиш Махал. Ще спрем, за да се насладим и снимаме невероятния Дворец на ветровете /Hawa Mahal/. Построен през 1799 г., двореца има уникална пирамидална форма. Дворецът има 953 ажурни прозорчета, украсени със сложни орнаменти, наподобяващи пчелна пита. Следобед ще посетим Градския дворец на Махараджата - бившата кралска резиденция, част от която е превърната в музей. Малка част от него все още се използва от кралското семейство на Джайпур. Построен в стила на укрепен кампус, дворецът заема почти една седма от площта на града. Една от основните забележителности в музея е частта, известна като Музей на оръжията, в която се съхранява впечатляващ набор от оръжия - пистолети, блиндбуси, кремъклийки, мечове, пушки и кинжали. Някога кралските семейства на Джайпур са използвали повечето от тези оръжия.
В близост до двореца се намира обсерваторията Джантар Мантар, с която ще завършим обиколката ни на Джайпур.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 5: Джайпур - Агра
Закуска. Ще имаме сутрешно посещение на храма  Бирла Мандир /Birla Mandir/, посветен на индуския Бог Вишну и съпругата му - богинята Лакшми, заради което е известен и като храма Лакшми Нараян. Тук ще наблюдавате церемонията Аарти /Aarti/ - хиндуистки ритуал на поклонение, при което, факли, напоени с пречистено масло Гхи или камфор се поднасят горящи на боговете. Въпреки, че е не много стар, този храм е известен със своята великолепна архитектура и нежна красота.
Отпътуваме за Агра.
Вечерта по желание, Тадж шоу в Калакрити /срещу допълнително заплащане - 45 евро/. Този 90-минутен мюзикъл в боливудски стил разказва любовната история и трагедията на Шах Джахан и любимата му съпруга Мумтаз Махал.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 6: Агра
Закуска. Днес ще посетим легендарният паметник, символ на вечната любов - Тадж Махал. Често е наричан най-бляскавото и ненадминато творение на моголската архитектура. Мавзолеят е построен от скърбящият император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал. Тадж Махал, в превод Короната на двореца, е въплъщение на изящество и романтика, на равновесие и безупречна симетрия. В нея са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи.
Следващата ни спирка е Агра Форт. Величествената крепост от червен пясъчник е изпълнявала едновременно ролята на отбранително съоръжение и основна резиденция на моголските владетели. От Агра Форт се открива невероятна гледка към гробницата и свещената река Ямуна.
Ще отидем и до гробницата Итмад Уд Даула. Заради голямата си прилика с Тадж Махал, гробницата често е наричана Baby Taj,
Вечеря и нощувка.

ДЕН 7: Агра - Делхи
След закуска отпътуваме за Делхи. Преди да се настаним в хотела ще посетим известния храм Бахай Лотос - един от седемте бахайски храма за поклонение в света и едно от най-големите архитектурни чудеса на съвремието Бахайската вяра, произлизаща от Персия, проповядва единство на Бог, единство на религиите и човечеството. В храма на лотоса няма идол, който да бъде почитан, в него се стичат поклонници на всички религии, за медитация, молитви и обучение.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 8: Делхи - София
Закуска /сух пакет/. Трансфер до летището и полет до България.
Пристигане на летище София.

Хотел

Цена на възрастен в двойна стая

Цена на възрастен в единична стая

 

10.10.2024 - 17.10.2024

1 850 евро

2 160 евроХОТЕЛИ:

 • Делхи - 2 нощувки със закуски и вечери в хотел The Leela 5* или подобен
 • Джайпур - 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Radisson Blu City centre 5* или подобен
 • Агра - 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Courtyard by Marriott 5* или подобен
 • Делхи - 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Radisson Blu Dwarka 5* или подобен

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Делхи - София с вкл. 23 кг чекиран багаж
 • Всички летищни такси
 • Всички трансфери по програмата
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
 • 3 нощувки със закуски в хотел 5* в Делхи
 • 2 нощувки със закуски в хотел 5* в Агра
 • 2 нощувки със закуски в хотел 5* в Джайпур
 • Всички вечери са включени в цената
 • Целодневен Сити тур на Делхи
 • Целодневен тур на Джайпур
 • Целодневен Сити Тур на Агра
 • Езда на слонове при изкачване на Амбър Форт в Джайпур
 • Включени входните такси за посещаеми обекти по програма
 • Изключителен водач от България по време на цялото пътуване
 • Здравна застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро

В цената не са включени:

 • Доплащане за изготвяне на документи за Индийска туристическа виза и асистенция от страна на туроператора - 80 лева и попълване на формуляр, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2” x 2” /600x600 pixels/. Заплаща се и получава по електронен път, предварително от България, като се полага на летището в Делхи и се снемат биометрични данни.
 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори /задължителен минимален бакшиш /40 USD евро на човек за цялата програма/заплащат се на място/
 • Бакшиши за портиери, шофьори на рикши и джипове, и друг обслужващ групата местен персонал – ориентировъчен бакшиш около 200 индийски рупии на получена услуга /около 2 евро/ - заплащат се на място от всеки турист при използване на съответните услуги
 • Разходи от личен характер
 • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
 • Входни такси за музеи и забележителности извън програмата
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"

При липса на слонове изкачването на Амбър Форт в Джайпур се извършва с джипове

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

 • Вечеря с традиционна музика и танци от Раджастан - 70 евро на човек
  • Тадж шоу - 45 евро на човек
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!

 

 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

 

 • Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата

 

 • Местна валута - Индийска рупия

 

 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации

  


Поръчай
Array