Принтирай Поръчай

ДЕН 1: София - Бали
Среща на летище София и полет за Бали.

ДЕН 2: Бали
Пристигане на летището в Бали. На летището ще бъдете посрещнати от българските ни водачи, живеещи на острова.
Трансфер и настаняване в хотел в Убуд.
Нощувка.

ДЕН 3: Опознаване на културната столица на Бали - Убуд
Закуска. Днес ни предстои целодневна туристическа обиколка /включено в пакетната цена/ и опознаване на културата на Бали - Убуд. Ще посетим гората на маймуните. Това е парк с вековни дървета, свежи потоци, лиани и мистични статуи. Там балийските макаци живеят свободни в природата. Продължаваме към Тегалаланг – живописните оризови тераси на Бали. Те са едни от любимите пейзажи. Любими на пътешествениците и предлагащи страхотни възможности за снимки, оризовите насаждения са интересни и заради "субак" - традиционна балийска напоителна система, която според историята е предадена за поколенията от почитания свещеник на име Rsi Markandeya през далечния осми век. В оризищата на Тегалаланг ще посетим едно от най-атрактивните места за снимки - Люлките на Бали. След люлките ще направим късен сплотяващ обяд със спираща дъха гледка към джунглата.
Ще завършим този вълнуващ ден с посещение на традиционен балийски кечак танц - Ритуално представление описващо история от Махабрата /вкл. в пакетната цена/. Нощувка в Убуд.

ДЕН 4:
Закуска. Обиколката ни продължава с посещение на най-старият музей в Бали Пури Лукисан, който се намира в двореца на краля на Убуд.
След това се отправяме към водопада Таман Сари, където ще се охладим в естествено образуваните в скалите водни корита. Водопадите в Бали се намират сред прекрасна зеленина и са предпочитани места за туристите, особено в големите горещини, когато е трудно да се вдишва влагата навън.
Следва посещение на храма Гоа Гаджа – пещерата на слона, където след разкопки е открита статуя на Ганеша, за която се смята, че случва чудеса и сбъдва молитви. Под храмовия комплекс се събират реките Панкунг и Петану, което според балийските вярвания прави мястото магично. Поверията гласят, че водата извираща от шестте статуи подмладява. Нощувка в Убуд.

ДЕН 5:
ЗЗакуска. Отправяме се към храма Гунунг Кауи, който е един от най-интересните археологически обекти в Бали. Датира от 11-ти век и представлява редица издълбани в скалите 7-метрови статуи, за които се вярва, че са гробниците на крал Анак Уунгсу от династията Удаяна и неговите съпруги. Намира се сред живописна джунгла от двете страни на река Пакерисан. Следващата ни спирка е храма Търта Емпул - храмът на свещената вода. Търта Емпул е изграден край минерален извор, за който се смята, че е сътворен от самия бог Индра и има магическа сила. От 926 г. - или близо 11 века, балийците отиват на това място за ритуално къпане. Вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление. Изворът е отворен и достъпен за всички желаещи и ще се потопим в балийския ритуал преминавайки през всичките 15 чучура. Нощувка в Убуд.

ДЕН 6:
Закуска. Потегляме към езерата Буян и Тамблинган, където ще се насладим на уникална гледка. Историите гласят, че двете езера са преродени мъж и жена и в определени периоди от годината се сливат и образуват гейзери.
Продължаваме към магичната джунгла на Мундук, където ни очаква 3-4 часов преход. Там ще имаме възможност да видим и да усетим силата на водната стихия. Водопадите са едни от най-красивите в Бали и същевременно са сред най-малко посещаваните места, далеч от цивилизацията. Следва посещение на главния шиваитски воден храм в Бали - Улун Дану Бератан. Храмовият комплекс се намира на брега на езерото Бератан в планината. Построен е през 1663 г. и е посветен на богинята на реките и езерата Деуи Дану. Езерото Бератан е известно като езерото на свещената планина, заради плодовитостта на тази област. Намира се на 1200 м. над морското равнище и има студен тропически климат. Нощувка в Убуд.

ДЕН 7:
Закуска. Днешната целодневна екскурзия /вкл. в пакетната цена/ ще започне с пътуване до курорта Амед – най-доброто място за шнорхелинг в Бали. Там ще се потопим в кристалните води на Балийско море и с помощта на шнорхели и маски ще изследваме пъстрите рибки и корали. След това идва ред на кралските водни градини Търта Ганга, построени в чест на богинята на водите Ганга. Нощувка в Убуд.

ДЕН 8:
Закуска и свободно време до 12:00ч - удобен момент за закупуване на сувенири.
Следва трансфер и настаняване в град Семиняк.
Свободно време за плаж и разходка или по желание курс по сърф /срещу допълнително заплащане/. Посрещане на залеза на плажа.
Нощувка в Семиняк.

ДЕН 9:
Закуска. Днес ще посетим прекрасните плажове на Нуса Дуa.
Свободно време.
Нощувка в Семиняк.

ДЕН 10: Бали - София
Закуска. Свободен ден - възможност за пазаруване, плажуване, сърфиране и почивка преди полета.
Трансфер до летището и полет за София.
Пристигане на летище София.

Забележка: При желание в групата, могат да бъдат провеждани сутрешни занимания по йога на територията на хотела в Убуд.

 

23.09.2024 – 03.10.2024 – 2 290 евро
09.10.2024 – 19.10.2024 – 2 290 евро

ХОТЕЛИ:

 

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Бали - София /с прекачване/
 • Летищни такси
 • 23 кг чекиран багаж
 • Ръчен багаж
 • Трансфери летище - хотел - летище
 • 6 нощувки със закуска в Убуд
 • 2 нощувки със закуска в Семиняк
 • 7 целодневни екскурзии по програма
 • Транспорт по програмата
 • Сим карта с интернет за лесна комуникация
 • Екскурзии и входни такси до всички забележителности упоменати в програмата
 • Здравна застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро

В цената не са включени:

 • Разходи от личен характер
 • Такса за виза при пристигане на летището в Бали
 • Специално упоменатите с доплащане екскурзии и услуги
 • Бакшиши
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"

ВАЖНО:


 • Български граждани пътуват до Индонезия с визи, които се получават при пристигане на летището в Бали. Нужен е също задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на завръщане в България.

 • Местна валута: Индонезийска рупия /IDR/

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата<

 • Застраховка "Отмяна от пътуване"


Общи условия:


 • Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на пакета

 • Пълно плащане се извършва не по-късно от 30 дни преди датата на отпътуване

 • При резервации и записване по-късно от 30 дни преди датата на отпътуване, заплащането се извършва еднократно - 100%

Поръчай