Принтирай Поръчай

Защо да изберете тази програма?

    Водач от България с многогодишен опит в Бразилия и Аржентина, познаващ в детайли културата и особеностите на страните;
    Специално подбрани хотели 4* и 5* с отлични отзиви;
    Посещение на Санта Тереза и разглеждане на цветния квартал с емблематичния трамвай, който ще ни качи на Акведукта на Лапа;
    Посещение на водопадите Игуасу и среща с великолепните тукани в Птичия Парк;
    Включено Шоу с вечеря в престижния танго клуб La Ventana;

 

Програма 

Ден 1 /28.04.2024, неделя/ София – Мюнхен – Рио де Жанейро

Излитане от летище София в 06:00 ч. за Мюнхен. Кацане в Мюнхен в 07:00 ч. Продължение за Рио де Жанейро в 12:15 ч. Кацане в Рио де Жанейро в 19:05 ч. Посрещане, трансфер и нощувка в Novotel Leme 4*.

Ден 2 /29.04.2024, понеделник/ Рио де Жанейро

Закуска в хотела. Целодневна екскурзия, разкриваща историята и съвремието на „Града на чудесата“.
Денят ни започва с изкачване до 705 м на най-известната планина в Рио де Жанейро – Корковадо с емблематичната статуя на Иисус Христос Изкупителя, която от октомври 1931 г., с разперени ръце посреща и благославя хората в многомилионния град. Изкачването с влакчето ще ни покаже смайващи гледки към красивото Атлантическо крайбрежие, гъстата тропична гора, гранитното сърце на планината и многобройните квартали наоколо. Ще имате време да си направите незабравими снимки, да влезете в параклисчето, изградено в основата на статуята, както и да си купите нещо за спомен от многобройните сувенири, изкушаващи посетителите.
Включен обяд в местен ресторант. Продължаваме обиколката с разглеждане на историческата част на града с модерната Катедрала, известното Кафене Коломбо, Кралската библиотека за Португалска литература, Площад XV, Двореца Тирадентес (отвън), сградата на бившия Кралски дворец, Арката Телес, Старата Катедрала, Музеят на Бъдещето (отвън), Стенописите на Кобра и др. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 /30.04.2024, вторник/ Рио де Жанейро

Закуска. Изкачване с лифт до върха на природния феномен Захарната глава – поредното насищане на сетивата с незабравими гледки.
Следобеда ще посетим цветния квартал Санта Тереза с емблематичния трамвай, който ще ни качи на Акведукта на Лапа. По улиците на Санта Тереза и малкото площадче Ларго до Гимараеш времето бавно тече… Санта Тереза е артистичното сърце на Рио и очарова посетителите със своите стръмни калдъръмени улички, весели графити, оживени ресторанти, улични барове, занаятчийски магазинчета, студия, галерии на художници и огромни колониални имения, строени през 18 и 19 в. за заможните бразилски фамилии. Кварталът е разположен върху хълм с централно местоположение, с благоприятен климат и приятен бриз, който разхлажда горещите летни дни. На върха на този хълм са две от забележителностите в Санта Тереза: Паркът на Руините с фантастична гледка на 360о и Чакара до Сеу – Музеят на Кастро Мая, потънал в зеленината на поддържаната тропична градина. За последно този ден си оставяме за разглеждане емблематичните Стълби на Селарон с многобройните цветни мозайки. Връщане в хотела.
Вечерта по желание организирано посещение на един от най-ярките нощни клубове Rio Scenarium, където ще се насладите на еклектичната атмосфера, ще пиете кайпириня и ще може да потанцувате под горещите латино ритми. Нощувка.

Ден 4 /01.05.2024, сряда/ Рио де Жанейро

Ден 5 /02.05.2024, четвъртък/ Рио де Жайнеро – Игуасу

Ден 6 /03.05.2024, петък/ Игуасу

Ден 7 /04.05.2024, събота/ Игуасу – Буенос Айрес

Ден 8 /05.05.2024, неделя/ Буенос Айрес

Ден 09 /06.05.2024, понеделник/ Буенос Айрес

Ден 10 /07.05.2024, вторник/ Буенос Айрес – Франкфурт

Ден 11 /08.05.2024, сряда/ Франкфурт – София

Цена от: 6650.00 лева
Доплащане за единично настаняване: 1180 лева

В цената са включени: 

 •  
  Самолетни билети София – Мюнхен – Рио де Жанейро и Буенос Айрес – Франкфурт – София с Lufthansa с включен 1 брой чекиран багаж и летищни такси;
 •  
  Самолетни билети Рио де Жанейро – Игуасу – Буенос Айрес с включен 1 брой чекиран багаж и летищни такси;
 •  
  9 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* и 5*;
 •  
  1 вечеря с напитки и Танго Шоу в клуб La Ventana в Буенос Айрес;
 •  
  1 обяд в местен ресторант в Рио де Жанейро;
 •  
  Всички трансфери и турове с климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
 •  
  Всички входни такси на посещаваните забележителности;
 •  
  Лицензирани местни екскурзоводи във всеки град;
 •  
  Професионален водач от Апсара Травъл с многогодишен опит в тази дестинация;
 •  
  Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
 •  
  Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 щ. д.

В цената не са включени:

 •  
  Допълнителни екскурзии по програмата;
 •  
  Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване;
 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 щ.д. на турист на ден);
 • Резервиране на определени седалки по време на полетите;
 • Напитки по време на хранене и лични разходи;

Важно!

 • Цената на пътуването е валидна при група от минимум 12 туристи;
 • Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 3000 лева на човек;
 • Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 60 дни преди отпътуване;
 • Срок за записване и оформяне на групата: 01.03.2024;
 • От 21.05.2023 отпадат всички Ковид 19 изисквания за влизане в Бразилия и Аржентина;
 • Настаняването в хотелите е между 14:00 и 16:00 ч., а освобождаването е в 11:00 ч.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1,79 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;
 • Цените са базирани на бразилски и аржентински данъци към 20.07.2023, и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените;
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
По желание: 

Вечеря в чураскария и посещение на един от най-ярките нощни клубове Rio Scenarium: 110 щ. д. при мин. 10 туристи;

Чураскария е тpaдициoнeн pecтopaнт в Бpaзилия, в който месото се приготвя по специален начин – маринова се с различни подправки и се пече на грил като шиш. А в един от най-ярките нощни клубове – Rio Scenarium – ще се насладите на еклектичната атмосфера, ще пиете кайпириня и ще може да потанцувате под горещите латино ритми.

 

Екскурзия до Нитерой с включен обяд: 125 щ. д. при мин. 10 туристи;

Наричат Нитерой „Градът на усмивките“, но той не е само усмихнати лица, тук ще усетите още спокойната атмосфера, ще видите красивите плажове и най-вече ще се докоснете до модерното изкуство, благодарение на Оскар Нимайер. Често за гениалния архитект казват, че той е Бразилия – в неговите проекти са вплетени формите на релефа, а творенията му впечатляват и провокират както самата страна.
Ще разгледаме Музея на съвременното изкуство. Футуристичната сграда е завършена през 1996 г. и често я наричат „космическо творение“ и „летяща чиния“. Едни от най-ценните и незабравими „експонати“ вътре са отраженията на Захарната глава и на Корковадо в стъклената фасада. Крепостта Санта Круз ще ни разкрие своите тайни и допълнително ще ни омагьоса с невероятните гледки към Рио. Тази крепост е от 1555 г. и е основното фортификационно съоръжение в залива, привличаща и до днес хиляди търсачи на история и допълваща знанията им за живота и отбраната в колониалната и имперската епохи. Днес Санта Круз е действащо съоръжение и се охранява от щаба на Артилерийската дивизия. Включен обяд в местен ресторант.

Вечеря с фолклорно шоу в Рафаин Катаратас в Игуасу: 95 щ. д. при мин. 10 туристи;

Фолклорното шоу е с участници от цяла Латинска Америка в огромния ресторант Рафаин Катаратас.

Тук ще наблегнете на първокласната бразилска скара и ще имате възможност да опитате традиционни деликатеси и многобройните местни салати, основни ястия и десерти.

Макуко Сафари с лодка в Игуасу: 115 щ. д. при мин. 10 туристи;

Едно преживяване с много адреналин, което буквално ще Ви вкара под струите на водопадите. Банските и доброто настроение са задължителни!

Екскурзия до Сан Исидро, Тигре и Делта с обяд: 95 щ. д. при мин. 10 туристи;

На малкото речно пристанище в Тигре ще се качим на малко корабче, което за около час ще ни разходи из потъналите в зеленина красиви ръкави на делтата, образувана от река Парана при вливането й в естуара Рио де ла Плата. Ще обикаляме из речните канали между острови с красиви вили и зелени градини. Включен обяд в местен ресторант и връщане в Буенос Айрес. По пътя за хотела ще спрем за снимки в прочутата книжарница Ел Атенео, номинирана през 2008 г. от британската медия „Гардиан“ за най-красивата в света. Тя елегантно се помещава в сградата на бившия театър Гран Сплендид, запазвайки оригиналната фасада, фрески и архитектура.

Екскурзия до ранчото Санта Сузана с обяд: 175 щ. д. при мин. 10 туристи;

Ранчото се намира в близост до селото Лас Кардалес в пампата, на час път от сърцето на Буенос Айрес. В края на 19 век Франсиско Кели, аржентинец от ирландски произход, се заселва тук и кръщава тези земи „Санта Сузана“ в чест на съпругата си Сузана Кафрей. Разположено е на площ от 1200 хектара обработваема земя и днес все още в голяма част от него се отглеждат селскостопански култури. Тук посрещат с кошничка току-що изпечени емпанади под сянката на дървото сейба и с чаша вино в ръка можете да се разходите из алеите на имението, които водят до малка къща-музей с семеен параклис до нея, обзаведена с мебели от края на 19 и началото на 20 век и интересна колекция от рокли, предмети и ветрила, които пресъздават начина на живот на времето. В последните 25 години ранчото се е посветило на селски туризъм и е идеално място да прекарате един ден извън пределите на столицата, сред природа, коне и вкусната аржентинска кухня.

Екскурзия с ферибот до Колония де Сакраменто с обяд: 195 щ. д. при мин. 10 туристи;

Бившата португалска територия Колония де Сакраменто е най-старият град в Уругвай и столица на област Колония с население от около 130 000 души.

Градът е известен със своя запазен исторически облик от времето, когато често е преминавал от португалски в испански ръце и обратно.

Днес е включен в списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно наследство. Ще направим пешеходна обиколка по китните калдъръмени улички с бели

средиземноморски къщи и цъфнали дървета и ще спрем за обяд в местен ресторант. След това продължаваме панорамната обиколка на града с автобус.

Екскурзията ни завършва в ранния следобед на пристанището в Колония, откъдето се прибираме обратно с ферибота до Буенос Айрес.

Целодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с обяд: 395 щ. д. при мин. 10 туристи;

Атмосферата на Монтевидео е спокойна, настроението на града напомня това на Френската Ривиера – широки булеварди, зелени палми и красиви исторически сгради.

Еднодневната екскурзия включва обяд и туристическа обиколка на столицата на Уругвай: Площада на Независимостта, Парламента, театър Солис, елитния квартал Карраско, крайбрежния булевард с красивата плажна ивица и шопинг център „Пунта Каретас“.


Поръчай
 • Токио – Йокохама – Камакура – Фуджи – Мацумото – Такаяма – Ширакава-го/Огимаши – Каназава – Киото –
 • 12 дни
 • 12.10. - 23.10.24
 • 6699 лв. за записване до 30.06.24
Величието на Япония - октомври 2024
6699 лв. за записване до 30.06.24
 • София – Амстердам-Сан Хосе -Амстердам- София
 • 12 дни/ 8 нощи
 • 18.10 И 29.11.2024
 • от 6860.00 лв
КОСТА РИКА
от 6860.00 лв
 • Варна- Бургас - Истанбул – Бургас- Варна
 • 3 дни/2 нощувки
 • Всеки четвъртък
 • от 240 лв.
Истанбул- Нощен преход
от 240 лв.